HUIDANALYSE
Leer uw huid kennen! Alleen wie zijn huid tot in detail kent, kan deze optimaal verzorgen en beschermen.
Derma Visualizer van BABOR
De huidanalyse wordt uitgevoerd met behulp van de professionele Derma Visualizer van Babor. Wat u met het oog niet ziet, ziet de camera onmiddelijk!
Deze huidcamera vergroot de huid 80X. Hierdoor kunnen we ook zien hoe de huid er in de diepte uitziet. Tijdens de analyse kunt u meekijken op het scherm om zo ook zelf een duidelijk beeld van uw huid te krijgen.
Als u weet aan welke producten en behandeling uw huid behoefte heeft, bereikt u het beste resultaat. De huid is ons grootste orgaan. Deze willen we zo goed mogelijk beschermen tegen invoeden van buitenaf en binnenuit.
Hoe is het met uw huid?
Is deze droog of juist vochtarm? Zijn het rimpeltjes of juist droogtelijntjes? Gebruikt u op dit moment de juiste crème voor uw huid?
Wat wordt er gemeten tijdens de huidanalyse?
- Vetgehalte van de huid
- Verhoorning en hydratatie
- Porien
- Pigmentvlekken
- Rimpels
- (Zon)schade aan de huid
Speciaal op uw huid afgestemde behandeling
Nadat we samen met u de resultaten hebben bekeken gaan we een speciaal op uw huid afgestemde behandeling maken met daarbij een passend verzorgingsadvies voor thuis.
Op deze manier krijg en behoud u een mooie en gezonde huid!
ACNE
in de pubertijd
Acne is een huidaandoening waarbij verschillende factoren een rol spelen: een verhoogde talgproductie, een verhoorningsstoornis in de uitvoergang, de invloed van bacteriën in de talgklieren en de invloed van hormonen (androgenen).
Puistjes zijn gesloten comedonen die ontstoken zijn geraakt. Zowel het puistje als de huid eromheen is dan rood (erytheem). Deze ontstekingen worden veroorzaakt door de bacteriën die zich in de talgklier (Propioni-bacterie) bevinden en die de talg omzetten in vrije vetzuren.
Acne op latere leeftijd
Ook op latere leeftijd kan acne zich openbaren. Dit kan onder andere te maken hebben met stress. Soms lijkt het acne maar zijn het ontstekingen veroorzaakt door voedingsintoleranties, problemen met darmen etc. Stress beïnvloed de huidflora. Door stress raken de ontsteking remmende en ontsteking bevorderende invloeden uit balans hierdoor kan de huid geïrriteerd raken.
Hoe kunnen we acne behandelen?
De keuze van de behandeling van acne hangt af van de ernst en uitgebreidheid van de ontsteking, de leeftijd, het geslacht, en het eerdere gebruik van behandelingen of medicatie.
- Dieptereiniging van de huid
- Hoornlaag verdunnende peelings of microdermabrasie
- Erg belangrijk is het advies voor thuisgebruik van producten en voeding. Om van binnen uit acne te behandelen is het gebruik van voedingssupplementen zeker aan te bevelen.
- In een vrijblijvend intakegesprek en huid scan wil ik graag samen met u de juiste behandeling bespreken.
COUPEROSEBEHANDELING
Wat is couperose?
Couperose is een toename van kleine verwijde bloedvaatjes (teleangiëctasieën). Het komt het meest voor in het gelaat (meestal op de wangen, neus en kin) of hals.
Er zijn 2 behandelmethoden mogelijk:
- Behandeling met de APILUS:
- Met een steriel wegwerpnaaldje wordt de huid verzeept. Hierdoor gaat het naaldje in het bloedvaatje. Door de warmteontwikkeling stollen de eiwitten en het bloed. Het couperosevaatje trekt weg.
- Deze hehandeling is vooral geschikt voor kleine vaatjes, spider neavis en bloedblaasjes.
- Behandeling met het VPL-apparaat. Hiermee worden de haarvaatjes vernietigd middels lichtflitstherapie.
Roodheid in het gezicht door couperose is goed te behandelen met VPL. VPL staat voor Variabel Pulsed Light. De VPL-techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. Dit licht wordt door het bloed in de vaatjes opgenomen. Door de warmte die ontstaat, stolt het bloed en worden vaatjes vernietigd.
Aantal behandelingen
Over het algemeen zijn drie tot vier behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Tussen de behandelingen zit steeds zes weken.
Na de behandeling
Direct na de behandeling treedt er slechts hetzelfde gevoel op als na een lichte zonverbranding. Soms is er sprake van een lichte zwelling en kleine korstjes, die echter binnen enkele dagen weer geheel verdwijnen. Voor een couperose-behandeling geldt dat zowel voor als na de behandeling de huid gedurende 3 weken niet mag worden blootgesteld aan zon of zonnebank. Een goede sunblock kan hierbij uitkomst bieden.
Het effect van de behandeling ziet u niet direct, maar na vier tot zes weken. De huid heeft deze tijd nodig om volledig te herstellen. Tijdens een vrijblijvende intake zullen we bespreken wat de juiste behandelmethode voor u kan zijn.
PIGMENT/OUDERDOMSVLEKKEN
behandelen van ouderdoms- of pigmentvlekken
wat zijn ouderdoms- of pigmentvlekken?
Ouderdomsvlekken herkent u aan de donkere vlekjes op uw huid. Erfelijkheid, hormonale schommelingen en overmatige blootstelling aan de zon, zijn meestal de oorzaak van ouderdomsvlekken. Deze pigmentvlekken ontstaan door een verstoring in de pigment aanmaak, waardoor deze zich voornamelijk in het gezicht en op armen en benen op de huid ophopen.
Behandeling met de spot reducer
De Babor Tech Spot Reducer bevriest met behulp van CO2 gas binnen enkele seconden gecontroleerd de bovenste hyper-gepigmenteerde cellagen tot -27ºC graden. De extreme kou laat het water in de cellen en celruimten bevriezen. Het bevroren water zet uit en laat de celmembranen springen.
Het behandelde gebied vormt een korstje wat indroogt en wat zich losmaakt van de celverbinding, en na 10- 14 dagen afvalt. Daaronder komt de nieuw gevormde huid tevoorschijn.
Waar moet je na de behandeling op letten?
Zorg ervoor dat de korst er vanzelf afvalt. Wees voorzichtig met activiteiten waardoor de korst vroegtijdig loslaat. Dit kan littekenvorming, hyper-(donkere) of hypo-(witte) vlekjes veroorzaken.
Belangrijk: de korst in geen geval manueel verwijderen!
Breng overdag een zonbescherming met SPF 50 aan, in het bijzonder na het loskomen van de korst. De nieuwe huid is gevoelig voor UV-verbranding. Vermijd een langdurig verblijf in de zon / solarium totdat de behandelde vlekken geheel genezen zijn.
Ben je benieuwd of jouw pigmentvlekken behandeld kunnen worden, maak dan een afspraak voor een intake.
FIBROMEN
Wat is een fibroom?
Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, zijn goedaardige bindweefsel-aanhangseltjes van de huid. Ze komen vaak voor in de hals, de oksels of de liezen, maar kunnen ook op andere plaatsen van het lichaam ontstaan. Fibromen zijn vaak huidkleuring of een beetje bruinig van kleur en voelen zacht aan.
De behandeling van fibromen
De behandeling vindt plaats met de APILUS door middel van electro-coagulatie.
Er wordt gebruik gemaakt van een steriel wegwerpnaaldje. Door middel van stroom ontstaat er warmte in het steeltje. Hierdoor verdampt/verzeept het weefsel waardoor het steeltje wordt losgebrand. De fibroom valt af. Hierna ontstaat een “schaafwondje” op de huid.
indien het korstje na ongeveer 10 dagen is afgevallen komt er op de plek een nieuw stukje huid. Deze mag de eerste tijd niet blootgesteld worden aan zonlicht. De kleur trekt langzaam bij en de huid zal weer volledig herstellen.